Kulinaria

poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Ciacho-rolada.

Witam :)
Dzisiaj post o wspomnianym wcześniej cieście-roladzie z pysznym nadzieniem! 

Składniki:
  • Pół szklanki mąki pszennej
  • Pół szklanki mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 jaja
  • cukier wanilinowy
Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy pianę z białek, stopniowo dodajemy wszystkie składniki i ubijamy dalej tak aby wszystkie składniki się wymieszały na jednolitą masę, którą później wylewamy na formę i pieczemy przez około 20 minut (sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone) w 180-200 stopniach.

Po wyjęciu zawijamy ją do środka i czekamy ok. 10 minut, po tym czasie odwijamy i smarujemy powidłami u mnie były to powidła śliwkowe :)
Oczywiście nadzienie według własnego uznania :)
Gdy już posmarujemy środek, znów zawijamy i gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz